Zonder moeite jouw website vinden?

Tegenwoordig moet elke website een SEO websites zijn, maar wat houdt dit nu in? Eigenlijk wil dit niets anders zeggen dan dat jij een website hebt die goed gevonden kan worden door de mensen waarvan jij graag hebt dat ze je vinden. Dit puur omdat een SEO website aan een aantal criteria voldoet op basis waarvan bijvoorbeeld Google jouw een hoge ranking toedicht. Dus in principe zal elk persoon die een website maakt met als doel iets te verkopen, een dienst aan te bieden of mensen via een blog te informeren een SEO website willen maken.

Behoort het kiezen van een juist naam voor je website tot een SEO aspect?

Het kiezen van een passende en eenvoudig te onthouden domeinnaam is zeer belangrijk, maar voornamelijk voor jouw potentiƫle bezoekers en niet zo zeer als SEO aspect om jouw website hoge te laten verschijnen in een zoekmachine. Het enige waar je bij het kiezen van webadres over na moet denken is het geografische aspect. Want een landgebonden extensie zal vooral goed gevonden worden in dat land en niet in zo zeer daar buiten. Dus ben je een Nederlands bedrijf wat zaken in Zwitserland wil doen, vraag dan ook de website met .ch aan.

Sommige namen vormen daarentegen een uitzondering

Wanneer je website echter een naam heeft met een relevant kernwoord waarop in Google zeer vaak gezocht wordt, dan kan deze juist wel sterk de ranking van je site verbeteren. Hierbij zou je dan moeten denken aan de site www.kleding.nl of www.massage.nl . Echter wanneer je kiest voor een zoekterm die zowel in het meervoud of enkelvoud bestaat, is dit vaak tricky omdat mensen dit nogal eens door elkaar halen.

Dus wanneer je een website gaat beginnen laat je dan goed voorlichten over alle SEO aspecten en kies als naam iets creatiefs, wat goed te onthouden en uit te spreken is en bij jouw en of jouw bedrijf past

Geplaatst in SEO